De Kleurenaar

De Kleurenaar is een jeugdmusical waarin het bijzondere verhaal verteld wordt van het 10-jarige jongetje Casper. Hij heeft gescheiden ouders en woont bij zijn vader Ruben, een beroemd kunstschilder. Casper leeft een normaal en gelukkig leven, maar moet wel omgaan met dagelijkse problemen in verband met zijn kleurenblindheid.

Naast de wereld van Casper is er een andere wereld hier ver vandaan.  Hier leven twee volken in onmin met elkaar. Het ene volk woont in ‘Het land van Croyiola’ en het andere volk woont in ‘Het rijk van Gom’. Ooit waren deze twee rijken één, maar door iets vreselijks zijn ze gescheiden van elkaar. Het resultaat is dat Croyiola, een magisch kleurrijk rijk, permanent beschermd moet worden tegen de Gommen die onder aanvoering van de gemene keizer Xnie het land Croyiola wil veroveren.

Omdat er binnen Croyiola geen mogelijkheid is om de aanvallen van de Gommen te pareren wordt de hulp van buitenaf ingeroepen. Casper is de uitverkoren ‘kleurenaar’ om op basis van zijn bijzondere gave het voortbestaan van de twee landen te realiseren.

Het verhaal is geschreven door Angela Kruse.