Over Muzicalz

De laatste jaren is musical in Nederland onnoemelijk groot geworden. De fantastische combinatie van muziek, zang, dans, spel, licht en decor verleiden op jaarbasis inmiddels meer dan 3 miljoen mensen naar de theaters te komen. Naast Engeland en Amerika speelt Nederland een vooraanstaande rol in het musical productielandschap. Nu is er ook ruimte voor een partij die zich expliciet richt op de creatie van nieuwe originele musicals, die dus niet gebaseerd zijn op bestaande verhalen. Muzicalz BV is hiervoor opgericht.

De oprichter van Muzicalz BV is reeds 30 jaar geleden besmet geraakt met het musicalvirus. Oprichter en producent Peet Nieuwenhuijsen was eind jaren tachtig componist en repetitor bij musicalvereniging Kaleidoscoop. Na een carrière in de marketing- en entertainmentbusiness heeft hij de stoute schoenen aangetrokken en besloten tot de oprichting van Muzicalz BV.

Muzicalz B.V. creëert concept, script, muziek en tekst. Inmiddels hebben een drietal concepten voor musicals het licht gezien. Meer hierover kun je lezen bij projecten.

Voor de creatie en realisatie van deze projecten wordt er intensief samengewerkt met gerenommeerde theatermakers.